Kremowy Udon z kimchi

Szukasz szybkiego i wyrazistego dania? Kremowy udon z kimchi to idealna propozycja na ekspresowy posiłek w stylu koreańskim. Intensywne smaki, kremowy sos i chrupiący bekon – czego chcieć więcej? Odkryj przepis, który przeniesie Cię wprost do Azji! Zobacz koniecznie jak przygotować to danie razem z Mateusz Gębski Kliknij tutaj »

Liczba porcji: 1

Czas: 15 min

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na zimną patelnię wrzuć bekon i smaż go w niskiej temperaturze, tak aby wytopić z niego tłuszcz. Jeśli będzie go za mało, dodaj oleju.
  3. Następnie wrzuć cebulę, dymkę, chili oraz kimchi. Dodatkowo dorzuć pastę z czosnku i imbiru. Wymieszaj wszystko.
  4. Po chwili dodaj sos ostrygowy, sos sojowy oraz sos kimchi. Wymieszaj i zalej wszystko śmietanką.
  5. Kiedy śmietana zacznie się, gotować dodaj makaron Udon. Wymieszaj i poczekaj, aż sos zgęstnieje.
  6. Podaj z żółtkiem na środku, posyp sezamem. Na górę możesz dołożyć jeszcze odrobinę szczypiorku i chilli.