Odkryj proste i super smaczne danie, które zrobisz w zaledwie 20 minut. Flymetothespoon przychodzi z przepisem na krewetki w nowym sosie House of Asia – Mango chutney. Przekonacie się o jego fantastycznym smaku.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 20 min |
Składniki· ½ słoika Mango chutney sos słodko-pikantny House of Asia · 20 obranych, rozmrożonych krewetek · garść świeżej kolendry · łyżka uprażonych na suchej patelni orzechów nerkowca · ½ limonki Składniki na marynatę do krewetek: · 1 łyżeczka Sosu chili Sambal Oelek House of Asia · 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia · 1 łyżka oliwy · 1 łyżeczka mielonej kolendry Składniki na ryż: · 2 łyżeczki Octu ryżowego House of Asia · ½ szklanki ryżu jaśminowego · 1 łyżka cukru lub erytrolu · ½ łyżeczki soli · ¼ szklanki ciepłej wody |
Sposób przygotowania1. Składniki marynaty wymieszaj i włóż do niej krewetki. 2. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu, po tym czasie wymieszaj z wodą, solą, octem i erytrolem. 3. Krewetki podsmaż na patelni po około 3 minuty z każdej strony. Dodaj mango chutney, wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. 4. Wyłóż ryż, na wierzchu ułóż krewetki w sosie. Posyp kolendrą i orzechami nerkowca, skrop sokiem z limonki.
|