Odkryj smak Japonii w Twojej kuchni dzięki naszemu przepisowi na kurczak pieczony w sosie Yakitori. Ta tradycyjna potrawa oferuje połączenie intensywnego smaku i delikatnej konsystencji, które zachwycą Twoje podniebienie. Nasz przepis pozwoli Ci przygotować soczyste kawałki kurczaka, skąpane w aromatycznym sosie Yakitori, który nadaje im niepowtarzalny charakter.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 15 min |
Składniki2 opakowania Sosu Yakitori House of Asia 4 ćwiartki z kurczaka bez kości
Marynata: 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia 4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia/Sos sojowy do sushi Yamasa 50 g dymki drobno pokrojonej olej do smażenia |
Sposób przygotowania1. Kurczaka zamarynuj i odstaw na noc do lodówki. 2. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż kurczaka, z każdej strony, na rumiany kolor. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180°C przez 45 minut. Pod koniec polej sosem yakitori i piecz przez kolejne 10 minut. 3. Gotowego kurczaka posyp dymką i podawaj z ugotowanym ryżem. |