House of Asia
Kurczak po indyjsku House of Asia

Kurczak po indyjsku

45 min
2 porcje
łagodne
Kurczak Warzywa Ryż Indyjska powyżej 30 minut

Jeśli lubisz intensywne, bogate smaki, ten kurczak po indyjsku skradnie Twoje serce! Soczyste mięso marynowane w paście tikka masala, otulone kremowym sosem pomidorowo-kokosowym House of Asia, z dodatkiem aromatycznych przypraw tandoori. Posypane orzechami nerkowca i świeżą kolendrą, podane z ryżem i limonką – doskonały wybór na domowy, egzotyczny obiad!

5 / 5. Ilość głosów: 277

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 50 g Pasty Tikka Masala średnio-ostrej House of Asia
  • 2-3 łyżeczki Przyprawy Tandoori Masala House of Asia
  • 100 ml Mleczka kokosowego 20 – 22 % House of Asia
  • 400 g mięso z nogi kurczaka
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 100 g orzeszków nerkowca
  • 100 ml bulionu
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 50 g kolendry pokrojonej

 

Do podania:

  • Ugotowany ryż jaśminowy
  • 1/2 limonki

Sposób przygotowania

  1. Mięso z kurczaka pokrój w grubsze kawałki i zamarynuj w paście tikka masala.
  2. Na patelnię wlej olej. Zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj przyprawę i podsmaż przez 1 minutę. Dodaj koncentrat, pomidory z puszki oraz bulion. Doprowadź do wrzenia, pod koniec dodaj mleczko kokosowe oraz masło. Poczekaj aż sos zgęstnieje i dopraw do smaku.
  3. Kurczaka usmaż na rumiany kolor przełóż do sosu. Danie podawaj posypane orzechami oraz kolendrą z ryżem i cząstką limonki.

Tu kupisz nasze produkty