Kurczak po koreańsku

Kurczak po koreańsku jeszcze nigdy nie był tak prosty do przygotowania! Dzięki gotowej paście Bulgogi od House of Asia, w kilka chwil stworzysz wyjątkowo aromatyczne i soczyste danie. Połączenie chili, imbiru i orzeszków ziemnych nadaje potrawie wyrazistego smaku, a miód lub cukier idealnie go przełamuje. To szybki przepis na orientalną ucztę w domu. Przepis od Czarna Wisienka.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Składniki

Dodatkowo:

  • Olej do smażenia
  • Sezam, szczypior/dymka do podania 

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą, pieprzem i obtocz w skrobi.
  2. Smaż na delikatnie złoty kolor na głębokim tłuszczu lub w wersji „fit” po prostu na patelni z odrobiną tłuszczu. Odstaw do odsączenia.
  3. Na patelnię przełóż pastę z chili, pastę z imbiru, przeciśnięte ząbki czosnku, sos sojowy, ocet ryżowy, orzeszki ziemne, wodę i opcjonalnie pastę bulgogi. Podgrzej kilka minut.
  4. Na patelnię przerzuć kurczaka i wymieszaj. Podaj z sezamem i dymką.