Kurczak stir-fry z kiełkami Mun

Monika Molecka z Pysznie czy przepysznie jest znana z szybkich, pysznych i sprawdzonych przepisów. I właśnie taki przygotowała również dla nas z produktami House of Asia. Ekspresowe, chrupiące warzywa z bestsellerowym sosem sojowym i kiełkami fasoli mun przygotujecie już w 20 minut. Zobaczcie koniecznie przepis Kliknij tutaj>

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min.

Składniki

  • 100 g Kiełków fasoli Mun House of Asia
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g fileta z kurczaka pokrojonego w cienkie paski
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paski
  • 1/2 papryki żółtej pokrojonej w cienkie paski
  • 1 mała marchewka pokrojonej w cienkie paski
  • 1/2 cebuli posiekanej w kostkę
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 150 g brokułów podzielonych na drobne różyczki
  • 1 kapusta pak choi drobno posiekanej
  • 60 g orzechów nerkowca

Sos:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj kurczaka i smaż na dużej mocy palnika, aż zacznie się przypiekać.
  2. Mięso zdejmij z patelni, a następnie ponownie dodaj 1 łyżkę oleju i 1 łyżeczkę masła. Dodaj pokrojone warzywa oprócz kapusty i smaż ciągle mieszając przez ok 3 minuty.
  3. Na patelnię ponownie dodaj kurczaka, pokrojoną kapustę pak choi, kiełki fasoli mung i nerkowce. Smaż jeszcze 1 minutę.
  4. Całość zalej sosem i duś aż zgęstnieje.
  5. Stir fry z kurczakiem posyp sezamem i posiekanym szczypiorkiem.