
Lemoniada truskawkowo – rabarbarowa

Orzeźwienie, które smakuje jak lato! Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa z wodą kokosową to must-have na ciepłe dni – lekka, lekko kwaśna, totalnie naturalna i bez grama cukru. Idealna na garden party, piknik z dziećmi albo po prostu… chwilę dla siebie na tarasie
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 3 puszki ulubionej Wody kokosowej QF Quality Food
- 20 g Soku z limonki House of Asia lub soku z cytryny
- 350 g obranego rabarbaru pokrojonego na kawałki
- 150 g truskawek
- 30 g stewii
- 10 g liści mięty
Do podania:
- Kilka pokrojonych truskawek
- Listki mięty
- Kostki lodu
Sposób przygotowania
- W wysokim naczyniu zmiksuj rabarbar, truskawki, stewię oraz miętę. Dodaj sok z limonki oraz wodę kokosową. Lemoniadę przelej przez drobne sito lub gazę i wstaw do lodówki.
- Podawaj z kawałkami truskawek, miętą i kostkami lodu.
TIP – do przygotowania lemoniady doskonale sprawdzą się inne owoce takie jak: arbuz, maliny oraz borówki.