Kuchnia chińska Przepisy

Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicielli i warzywami

Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicielli i warzywami

Pyszny i prosty przepis na domowe chińskie danie z makaronem Vermicielli, polędwiczkami wieprzowymi i warzywami. Esencję smaku dodadzą kruche i delikatne warzywa do woka.  Koniecznie musicie spróbować!

Liczba porcji:

2

Czas: 20

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj polędwiczki wieprzowe i smaż 2 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
  3. Dodaj makaron oraz sosy. Wymieszaj i smaż przez 2 min.

TIP: Podawaj z kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu i dymką.

Wróć do poprzedniej strony