Makaron Chow Mein z pieczonymi warzywami, fetą i łososiem

Poznaj wyjątkowe połączenie smaków w naszym przepisie na Makaron Chow Mein z pieczonymi warzywami, fetą i soczystym łososiem. Delikatnie pikantna czerwona pasta curry oraz aromatyczny sos Teriyaki nadają daniu niezwykłej głębi i wyrazistości. To doskonała propozycja na obiad lub kolację, która zachwyci każdego miłośnika kuchni azjatyckiej.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Składniki

Do podania:

listki kolendry i limonka

Sposób przygotowania

  1. Do naczynia żaroodpornego włóż ser feta, pomidorki koktajlowe, łososia, cebulę oraz czosnek. Polej oliwą, sosem teriyaki, dodaj pastę curry i dopraw odrobiną soli i pieprzu.
  2. Piekarnik rozgrzej do 200°C i piecz składniki około 30 minut, do czasu, aż pomidorki puszczą sok.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Upieczone produkty rozgnieć dokładnie widelcem i wymieszaj z ugotowanym makaronem.
    W razie potrzeby dopraw do smaku sosem teriyaki, solą oraz pieprzem.
  5. Podawaj z listkami kolendry skropione sokiem z limonki.

TIP: Przed rozgnieceniem wyjmij kawałek łososia i udekoruj nim gotowe danie.