Chow mein to makaron który kojarzymy z chińskich zupek, ma znacznie szersze zastosowania i może być przygotowany w Twój ulubiony sposób. W wersji wege z tofu i grzybami shiitake może go przygotować na ostro lub łagodnie.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 20 min |
Składniki
|
Sposób przygotowania1. Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw. 2. Pokrój bakłażana, umieść w misce, posyp solą. Gdy puści sok, opłucz i osusz. Odstaw. 3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim imbir, następnie dodaj tofu i smaż aż się zarumieni. 4. Na patelnię dodaj bakłażana, następnie paprykę, boczniaki i wymieszaj. 5. Dodaj sos z grzybów Shiitake i sos sojowy. 6. Przełóż makaron na patelnię i wymieszaj z powstałym sosem. 7. Przełóż do miski, udekoruj dymką, chili oraz polej 3-5 kropli oleju sezamowego do smaku. |