Makaron mie z grzybami Shiitake Kuchennykodeks

Sięgnij po ekspresowy przepis inspirowany obchodami Chińskiego Nowego Roku. Kuchennykodeks w idealny sposób połączyła ikonę azjatyckiej kuchni – makaron mie z pełnymi smaku grzybami Shiitake, a doskonałym wykończeniem okazuje się bestsellerowy sos sojowy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Czosnek podsmaż na oleju, następnie dodaj pokrojone mięso i całość smaż przez kilka minut.
  2. Marchewkę i paprykę pokrój w słupki, tzw. zapałki. Grzyby shiitake pokrój na mniejsze części.
  3. Wszystko dodaj do usmażonego mięsa, razem z posiekanym szczypiorkiem i fasolką. Całość smaż 8-10 min.
  4. W tym czasie ugotuj makaron 5 min we wrzątku, a następnie opłucz pod zimną wodą. Gotowy makaron dodaj do warzyw na patelni, smaż 1-2 min i całość zalej sosem sojowym. Dokładnie wymiesza i podaj z odrobiną szczypiorku.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150 ml

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake w zalewie 284g House of Asia

Grzyby Shiitake w zalewie 284g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI