Makaron mie to idealny sycący dodatek do dania. Przekonaj się o tym w tym przepisie. Wystarczy, że połączysz aromatyczną pastę miodowo-czosnkową z makaronem, warzywami i mięsem a otrzymasz pełnowartościowy, pyszny i co najważniejsze szybki posiłek.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 10 min |
Składniki1 opakowanie Makaronu Mie gniazda House of Asia 2 saszetki Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia 100 g Warzyw do woka House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki drobno posiekanego czosnku 200 g mięsa z podudzia kurczaka drobno pokrojonego 1/2 cebuli drobno pokrojonej 50 g groszku cukrowego 3 łyżki pokrojonej w słupki zielonej dymki 1/2 limonki 3-4 łyżki oleju |
Sposób przygotowania1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W misce wymieszaj sos sojowy jasny z ostrygowym i przełóż do niego mięso, odstaw. 3. Na patelnię lub wok wlej olej, podsmaż na złoty kolor pastę z czosnku, następnie dodaj cebulę, kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Warzywa do woka odsącz na sitku, wrzuć na patelnię razem z groszkiem oraz wcześniej ugotowanym makaronem, smaż na dużym ogniu, często mieszając, a pod koniec dodaj pastę miodowo czosnkową i całość dokładnie wymieszaj. 4. Gotowe danie posyp dymką oraz skrop sokiem z limonki. |