Makaron mie z sosem z grzybów shiitake

Makaron Mie z aromatycznym sosem z grzybów shiitake i warzywami to prosty sposób, by przemycić więcej warzyw i nowych smaków do codziennego gotowania. Gotowe w 15 minut, a smakuje jak z dobrej knajpy! To idealna propozycja, jeśli chcesz urozmaicić domowe obiady bez zbędnych kombinacji.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w sosie sojowym i przyprawie chińskiej, odstaw na 10 minut.
  2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Warzywa do woka przełóż na sito i przepłucz zimną wodą, a następnie odciśnij nadmiar wody.
  4. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę oraz pastę z czosnku, dodaj kurczaka, smaż 3 minuty, dodaj warzywa, smaż kolejną minutę, pod koniec dodaj makaron, a całość wymieszaj z sosem z grzybów shiitake.
  5. Gotowe danie przełóż na talerz i posyp dymką.