Makaron po kantońsku z kurczakiem

Makaron po kantońsku z kurczakiem House of Asia

Sekretem każdego dania są odpowiednie dodatki a przede wszystkim przyprawy! Sięgnijcie po pastę Kantońską, która nada Waszej potrawie wyjątkowego charakteru i przeniesie Was do Chin.  Pasta idealnie komponuje się z makaronem Chow Mein oraz ulubionymi warzywami. Danie przygotujecie zaledwie w 15 minut. Smacznego!

 

 

 

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 1 saszetka pasty Kantońskiej
  • 150 g makaronu Chow Mein, ugotowanego al dente
  • 1/3 op. grzybów Mun
  • ½ filetu z kurczaka, pokrojonego w paski
  • 300 g mixu ulubionych warzyw (np. papryka, kapusta pak choy)
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • sezam, do dekoracji
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania

  1. Grzyby przygotuj wg zaleceń na opakowaniu. Odsącz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek. Dodaj kurczaka, smaż przez 3 minuty, Dodaj warzywa, grzyby i pastę. Całość wymieszaj i smaż przez kolejne 3 minuty. Dodaj makaron i ponownie wszystko wymieszaj.
  3. Danie podawaj posypane sezamem.

TIP: Jeśli lubisz ostre potrawy, do dania dodaj sosu Sambal Oelek.

Polecane przepisy

 
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI