Makaron po kantońsku z kurczakiem

Sekretem każdego dania są odpowiednie dodatki a przede wszystkim przyprawy! Sięgnijcie po pastę Kantońską, która nada Waszej potrawie wyjątkowego charakteru i przeniesie Was do Chin.  Pasta idealnie komponuje się z makaronem Chow Mein oraz ulubionymi warzywami. Danie przygotujecie zaledwie w 15 minut. Smacznego!

 

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 saszetka pasty Kantońskiej
  • 150 g makaronu Chow Mein, ugotowanego al dente
  • 1/3 op. grzybów Mun
  • ½ filetu z kurczaka, pokrojonego w paski
  • 300 g mixu ulubionych warzyw (np. papryka, kapusta pak choy)
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • sezam, do dekoracji
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania

  1. Grzyby przygotuj wg zaleceń na opakowaniu. Odsącz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek. Dodaj kurczaka, smaż przez 3 minuty, Dodaj warzywa, grzyby i pastę. Całość wymieszaj i smaż przez kolejne 3 minuty. Dodaj makaron i ponownie wszystko wymieszaj.
  3. Danie podawaj posypane sezamem.

TIP: Jeśli lubisz ostre potrawy, do dania dodaj sosu Sambal Oelek.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI