Stir-fry nie jedno ma imię. Makaron zmieszany z sosem sambal, który świetnie komponuje się z mięsem i warzywami sprawi, że cała potrawa będzie niezwykle wyrazista w smaku. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 10 min |
Składniki1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z kurkumą House of Asia 2 łyżki Sosu chili Sambal Oelek House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki ketchupu 200 g mięsa z podudzia kurczaka pokrojonego w paseczki 50 g marchewki pokrojonej w zapałki 50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w grubsze paski 1 pęczek drobno pokrojonej dymki 3 łyżki oleju 50 ml wody |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą. 2. W misce wymieszaj jedną łyżkę sosu sambal z ketchupem oraz wodą. 3. Kurczaka wymieszaj z pozostałą łyżką sosu sambal. 4. Na patelnię wlej olej, podsmaż pastę z czosnku na złoto, dodaj marchewkę, kurczaka, smaż 5 minut, potem dodaj kapustę pekińską oraz makaron, całość wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem i dodaj dymkę. TIP: Do dania możesz użyć również innego makaronu.
|