Ten klasyczny pszenny japoński makaron przygotowany z krewetkami w sosie ostrygowym i chili zachwyci niejednego gościa. Przygotowanie to tylko 8 minut, a zaskoczenie smakiem będzie trwało i trwało. Koniecznie sprawdź, jak smak umami rozpieści Twoje podniebienie.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki150 g Makaronu udon House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia 12 krewetek 1 cebula pokrojona w większą kostkę 100 g szpinaku 2 jajka 1 duża papryczka chili pokrojona w plasterki 2 łyżki posiekanej dymki Pieprz czarny do smaku 3 łyżki oleju |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. 2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż przez chwilę chili, pastę z czosnku oraz cebulę, następnie wbij jajka, poczekaj, aż się zetną i całość wymieszaj. 3. Jajka przesuń na bok patelni, wrzuć krewetki i smaż minutę z każdej strony. Dodaj ugotowany wcześniej makaron, szpinak, całość wymieszaj i dopraw sosem ostrygowym oraz czarnym pieprzem. Gotowe danie posyp zieloną dymką. |