Makaron Udon z pastą Katsu curry
Sięgnij po przepis na szybki przepis ze świeżym makaronem Udon i aromatyczną i aksamitną pastą Katsu curry.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 opakowanie Makaronu Udon świeżego House of Asia
- 50 g Pasty Katsu curry House of Asia
- 6 – 8 Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia
- 150 g mięsa z kurczaka pokrojonego w paski
- 100 g papryki pokrojonej w paski
- 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 2 – 3 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę
- garść dymki pokrojonej w 3 cm słupki
- 4 łyżki oleju
- Czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż mięso przez 3 – 4 minuty. Dodaj cebulę, grzyby, paprykę, czosnek i smaż kolejnych kilka minut. Dodaj makaron, pokrojoną dymkę oraz sos yakitori lub katsu curry wymieszaj i dopraw czarnym pieprzem.