Makaron vermicelli w sosie ostrygowym

10 minut, jedna patelnia i składniki od House of Asia – tyle wystarczy, żeby zrobić aromatyczny obiad pełen smaku. Marynowany kurczak, czosnek, imbir, makaron i ten sos… obłęd! Kiedy nie masz czasu, ale masz ochotę na coś ekstra.

5 / 5. Ilość głosów: 311

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
lekko ostre

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Mięso z kurczaka pokrój w drobne paski zamarynuj w sosie sojowym z dodatkiem jajka i skrobi. Całość dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut.
  2. Czosnek, cebulę, imbir i chili przełóż do miski, dodaj dymkę oraz sezam i wymieszaj. Olej dobrze rozgrzej aż zacznie wrzeć. Gorącym olejem zalej składniki w misce i wymieszaj. Dodaj sosy i dopraw cukrem. Wymieszaj.
  3. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż zamarynowane mięso, dodaj marchewkę smaż kolejną minutę. Następnie dodaj ugotowany makaron. Całość wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  5. Gotowe danie przełóż na talerze udekoruj listkami kolendry i skrop sokiem z limonki.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

Nowość
Bestseller
Sezam biały 50 g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI