Makaron Vermicelli z warzywami i kurczakiem

Makaron Vermicelli z warzywami i kurczakiem Mateusz Krojenka House of Asia

Mateusz Krojenka uczestnik MasterCheff wie co dobre! Dziś przygotowała dla Was pyszny makaron Vermicelli z kurczakiem, warzywami w sosie Sriracha. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu. Przygotowanie go zajmie Wam zaledwie 25 minut.

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Poziom:

lekko ostre

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę
  • Paczka makaronu ryżowego Vermicelli
  • 30 g Grzybów Mun
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka sosu czerwonego Sriracha
  • 50 ml sosu sojowego jasnego
  • Szczypiorek drobno posiekany

Sposób przygotowania

  1. Grzybki Mun oraz makaron ryżowy moczymy w letniej wodzie przez około 20 min.
  2. Warzywa wrzucamy do woka na rozgrzany tłuszcz wraz z pokrojonym kurczakiem. Smażymy przez 4 min.
  3. Po tym czasie dorzucamy makaron. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Następnie przyprawiamy sosem sojowym jasnym, sosem Sriracha oraz sokiem z limonki.
  5. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2 min. Po tym czasie nasze danie jest gotowe do serwowania.
  6. Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI