Makaron Vermicelli z warzywami i kurczakiem

Mateusz Krojenka uczestnik MasterCheff wie co dobre! Dziś przygotowała dla Was pyszny makaron Vermicelli z kurczakiem, warzywami w sosie Sriracha. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu. Przygotowanie go zajmie Wam zaledwie 25 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Poziom trudności:

Ostrość:
lekko ostre

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę
  • Paczka makaronu ryżowego Vermicelli
  • 30 g Grzybów Mun
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka sosu czerwonego Sriracha
  • 50 ml sosu sojowego jasnego
  • Szczypiorek drobno posiekany

Sposób przygotowania

  1. Grzybki Mun oraz makaron ryżowy moczymy w letniej wodzie przez około 20 min.
  2. Warzywa wrzucamy do woka na rozgrzany tłuszcz wraz z pokrojonym kurczakiem. Smażymy przez 4 min.
  3. Po tym czasie dorzucamy makaron. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Następnie przyprawiamy sosem sojowym jasnym, sosem Sriracha oraz sokiem z limonki.
  5. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2 min. Po tym czasie nasze danie jest gotowe do serwowania.
  6. Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI