Makaron z batatów stir-fry w sosie kimchi

Ekspresowy stir-fry z twistem! Makaron z batatów w sosie kimchi to idealne połączenie chrupiącego tofu, aromatycznych warzyw i wyrazistej koreańskiej nuty. Prosty, szybki i pełen smaku – spróbuj już dziś!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 284

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Na patelnię wlej olej podsmaż cebulę, czosnek, imbir. Następnie dodaj tofu, marchewkę oraz pora. Smaż do momentu, aż tofu się zarumieni.
  3. Dodaj ugotowany makaron, pastę kimchi oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kolejne 5 minut.
  4. Gotowy makaron posyp sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron z batatów 200g House of Asia

Makaron z batatów 200 g

Nowość
Bestseller
Kimchi 280g House of Asia

Kimchi 280 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI