Szybko, smacznie i różnorodnie? Z House of Asia to możliwe. Przygotuj makaron chow mein, który zrobisz w 4 minuty, gotową pastę Kantońską, i kilka świeżych składników i całe danie będzie gotowe w 15 minut.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki1 opakowanie Makaronu Chow Mein pszenno gryczanego House of Asia 1 saszetka Pasty Kantońskiej Stir-fry House of Asia 50 g Kiełków fasoli Mung House of Asia 3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3 drobno posiekane ząbki czosnku 100 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski 1 marchewka pokrojona w paski 1 cebula pokrojona w piórka 50 g kapusty pekińskiej grubo pokrojonej 1 pęczek zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki 3 łyżki oleju |
Sposób przygotowania1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz 1/2 pasty kantońskiej i dokładnie wymieszaj. 3. Rozgrzej wok, podsmaż na oleju pastę z czosnku, cebulę, marchewkę, dodaj mięso i na końcu kiełki. Całość smaż kilka minut, od czasu do czasu mieszając, pod koniec dodaj ugotowany makaron, pozostałą pastę kantońską i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj ze świeżą dymką. |