Liczba porcji: 2 |
Czas: 20 min |
Składniki
Marynata do mięsa:
Sos
|
Sposób przygotowania1. Zagotuj w garnku wodę, dodaj brokuły i gotuj przez 2 minuty. Następnie odcedź i od razu przelej zimną wodą, do momentu gdy będą całkowicie zimne. Odstaw. 2. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w misce i dołóż mięso. Dokładnie wymieszaj. 3. Wszystkie składniki sosu wymieszaj w miseczce. 4. Rozgrzej olej na mocnym ogniu. Dodaj imbir i dymkę, smaż przez 1 minutę. 5. Dodaj polędwiczkę z marynatą i zamieszaj. Dodaj brokuły, polej sosem i doprowadź do wrzenia. Smaż mieszając przez kolejne 2 minuty. 6. Podawaj w misce posypane dymką |
|
Marynowana polędwiczka wieprzowa z brokułem |