Odkryj to bogate, aromatyczne i lekko pikantne tajskie curry. Aromatyczna pasta Kanokwan i kremowe mleczko kokosowe to naprawdę przepyszne połączenie.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 30 min |
Składniki2 saszetki Pasty Massaman curry Kanokwan 800 ml Mleczka kokosowego BIO 20-22% House of Asia 3-4 łyżki Sosu rybnego House of Asia 200 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice 500 g mięsa z podudzia kurczaka pokrojonego w małe kawałki 200 g pokruszonych orzeszków ziemnych (niesolonych) 500 g ziemniaków obranych i pokrojonych w większą kostkę 2 cebule czerwone pokrojone w drobną kostkę 5-6 liści laurowych 3 łyżki posiekanej kolendry 1 limonka pokrojona w cząstki |
Sposób przygotowania1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Do garnka wlej mleczko kokosowe, doprowadź do wrzenia, następnie dodaj pastę curry i gotuj, aż pasta całkowicie się rozpuści. 3. Dodaj orzechy, kurczaka i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut. 4. Następnie dodaj ziemniaki, cebule, liście laurowe i gotuj przez około 20 minut do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, pod koniec dopraw sosem rybnym. 5. Gotowe danie podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem, cząstkami limonki i posyp kolendrą. |