House of Asia
Miska mocy z kimchi i komosą ryżową

Miska mocy z kimchi i komosą ryżową

5 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Koreańska Grzyby do 15 minut

Tradycyjne kimchi, quinoa i sezonowe warzywa tworzą idealne połączenie smaków i wartości odżywczych, wzbogacając posiłek o prebiotyki wspomagające trawienie i odporność. Dodaj sezam i sos teriyaki, by podkreślić aromat tego koreańskiego specjału, pełnego witamin, minerałów i korzystnych bakterii wspierających zdrowie jelit. Gotowe w 5 minut – smakowity i zdrowy posiłek na szybko!

5 / 5. Ilość głosów: 271

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 30 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality Food ugotowanej dzień wcześniej
  • 80 g Kimchi House of Asia
  • 1 łyżka Sosu Teriyaki House of Asia
  • 1 łyżeczka Sezamu białego House of Asia
  • 4 – 5 Grzybów słomkowych House of Asia przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka Alg Wakame House of Asia namoczonych10 minut we wrzątku
  • 1 jajo „L” ugotowane na twardo i pokrojone na ćwiartki
  • ulubione warzywa, np. kilka zblanszowanych różyczek brokuła, garść fasolki edemame, kawałek upieczonej dyni
  • ½ opakowania jogurtu naturalnego Skyr
  • 1 łyżka cebulki dymki drobno pokrojonej

Sposób przygotowania

  1. Jogurt dokładnie wymieszaj z sosem teriyaki.
  2. Wszystkie składniki poukładaj w misce lub głębszym talerzu. Posyp sezamem, dymką i zjedz z przygotowanym sosem.

Tu kupisz nasze produkty