House of Asia
Obłędnie chrupiące krewetki PięknieJEMY House of Asia

Obłędnie chrupiące krewetki

20 min
6 porcje
łagodne
Krewetki Japońska 15-30 minut

Z tym przepisem przygotujesz doskonałe, złociste krewetki w tempurze, które znikną z talerza w mgnieniu oka. Podawane z srirachą, majonezem i sosem sojowym House of Asia, zachwycą każdego – idealne na spotkania z bliskimi lub jako przekąska na imprezę. Ich chrupiąca panierka i delikatny smak sprawią, że nie będziesz mógł się im oprzeć! Za przepis dziękujemy PięknieJEMY.

5 / 5. Ilość głosów: 280

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 150 g Mieszanki do tempury House of Asia
  • 500 g krewetek najlepiej Vannamei
  • mąka pszenna typ 500 (do obtoczenia)
  • 200 ml lodowatej wody
  • olej do smażenia

Do podania:

  • Sos Sriracha House of Asia – wedle uznania
  • Sos sojowy do sushi Premium House of Asia – wedle uznania
  • Majonez wedle uznania

Sposób przygotowania

  1. Obtocz oczyszczone i osuszone krewetki w mące.
  2. Wymieszaj tempurę z lodowatą wodą.
  3. Zanurz krewetki w cieście, smaż na złoto (1–2 minuty) w głębokim tłuszczu.
  4. Przygotuj Sriracha Mayo – zmieszaj dowolną ilość majonezu ze srirachą – dopasuj pikantność do swoich preferencji.
  5. Krewetki odawaj od razu, na gorąco z dipami.

Tu kupisz nasze produkty