Jak zrobić tajskiego klasyka w 15 minut w domu? Skorzystaj z naszej gotowej aromatycznej pasty Pad Thai, lekkiego makaronu ryżowego oraz oryginalnego sosu rybnego.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki• 100 g Makaronu ryżowego 5mm House of Asia • 70 g Pasty Pad Thai House of Asia • 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia • 2 ząbki posiekanego czosnku • 10 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20 • 20 g świeżych kiełków fasoli Mung (opcjonalnie) • 2 jajka • 3 łyżki oleju Do dekoracji: • 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki • 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych (opcjonalnie) |
Sposób przygotowania1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 2. Na rozgrzaną patelnię/woka wlej olej, podsmaż czosnek i dodaj krewetki. Smaż minutę i przesuń je na boki patelni. 3. Na środek patelni wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj makaron, kiełki i wymieszaj wszystko z pastą pad thai. Podgrzewaj przez 1-2 minuty. 4. Podawaj posypane dymką i orzeszkami. TIP: Aby wzbogacić smak możesz podać danie dodatkowo z kolendrą i limonką.
|