Kuchnia fusion

Parówka w tempurze z panko z chili

Nietuzinkowy pomysł na chrupiącą parówkę w sycącej bułce z lekko ostrym sosem z chili.

Liczba porcji:

1

Czas: 15 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

50 g mieszanki tempura House of Asia

50 g panierki panko

¼ białej rzodkwi, startej na wiórki

1 łyżeczka wasabi

1 łyżka majonezu

Kiełki

Szczypior

Chili

1 szklanka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Tempurę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Parówkę obtocz w gotowej masie i obsyp panierką panko.
  3. Wymieszaj majonez  i pastę wasabi.
  4. Parówkę usmaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 160st. C do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor.
  5. Bułkę przekrój na pół, posmaruj po jednej stronie sosem, ułóż w kolejności: biała rzodkiew, parówka w panko, kiełki, szczypior, chili, przykryj drugą strona bułki.
Wróć do poprzedniej strony