Pieczona karkówka w sosie sojowym

Jeśli jesteś miłośnikiem sosów, będziesz miał obsesję na punkcie naszego sosu sojowego, który znakomicie sprawdza się jako marynata do mięs. Sięgnij po znakomity przepis na pieczoną karkówkę.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 120 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 kg karkówki

Marynata:

  • 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki

 

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty łączymy w misce. Wkładamy mięso i marynujemy przez min. 1 h.
  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, góra-dół, bez termoobiegu. Mięso wkładamy do rękawa lub naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 1 h.
...

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI