Kuchnia chińska Przepisy

Pieczona karkówka w sosie sojowym

Pieczona karkówka w sosie sojowym House of Asia

Jeśli jesteś miłośnikiem sosów, będziesz miał obsesję na punkcie naszego sosu sojowego, który znakomicie sprawdza się jako marynata do mięs. Sięgnij po znakomity przepis na pieczoną karkówkę.

Liczba porcji:

3

Czas: 120 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 1 kg karkówki

Marynata:

  • 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki

 

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty łączymy w misce. Wkładamy mięso i marynujemy przez min. 1 h.
  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, góra-dół, bez termoobiegu. Mięso wkładamy do rękawa lub naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 1 h.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony