Pieczona karkówka w sosie sojowym

Jeśli jesteś miłośnikiem sosów, będziesz miał obsesję na punkcie naszego sosu sojowego, który znakomicie sprawdza się jako marynata do mięs. Sięgnij po znakomity przepis na pieczoną karkówkę.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.8 / 5. Ilość głosów: 24

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 120 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 kg karkówki

Marynata:

  • 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki

 

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty łączymy w misce. Wkładamy mięso i marynujemy przez min. 1 h.
  2. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C, góra-dół, bez termoobiegu. Mięso wkładamy do rękawa lub naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 1 h.
...

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI