Soczysta, szarpana wieprzowina marynowana w paście Bulgogi, chrupiąca surówka i puszyste bułeczki bao – to przepis na idealne, domowe street foodowe doznania! Spróbuj już dziś! Podaj je na rodzinny obiad lub jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Gwarantujemy, że znikną w mgnieniu oka! Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc.
Liczba porcji:
6
|
Czas: 0 min + 6 godzin pieczenia mięsa
|
Składniki
Sos do bułeczek:
Surówka:
- 1/2 główki białej kapusty poszatkowanej
- 1 marchew startej na grubych oczkach
Sos do surówki:
|
Sposób przygotowania
- Mięso wysmaruj 1 pastą Bulgogi. W naczyniu do zapiekania umieść cebulę, czosnek i wlej sok pomarańczowy. Wyłóż mięso i zamknij naczynie. Całość zapiecz w rozgrzanym piekarniku ok. 6 godz. w temperaturze 130℃ (góra-dół).
- Sos do surówki połączy w garnku i podgrzej do rozpuszczenia cukru i soli jednocześnie mieszając. Warzywa zalej i wymieszaj. Odstaw na jakiś czas.
- Bułeczki drożdżowe przekrój i upiecz w Airfrayerze lub piekarniku około 4 min w 190℃.
- Wymieszaj ze sobą składniki sosu do bułeczek.
- Upieczone i ciepłe mięso rozdziel widelcem. Jeśli pozostało bardzo dużo płynu, możesz trochę odlać. Część zostaw, by mięso było nadal soczyste. Dodaj sos sojowy, sos Teriyaki i drugie op. Pasty Bulgogi. Wszystko wymieszaj.
- Bułeczki posmaruj sosem jogurtowym, nałóż rukolę, dużą ilość mięsa, surówkę i przykryj 2 stroną bułeczki. Zepnij wykałaczką do burgerów i gotowe.
TIP: Możesz użyć gotowych bułeczek lub zrobić je samodzielnie z tego przepisu Kliknij tutaj>
|