Pieczone bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną

Soczysta, szarpana wieprzowina marynowana w paście Bulgogi, chrupiąca surówka i puszyste bułeczki bao – to przepis na idealne, domowe street foodowe doznania! Spróbuj już dziś! Podaj je na rodzinny obiad lub jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Gwarantujemy, że znikną w mgnieniu oka! Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc.

Liczba porcji: 6

Czas: 0 min + 6 godzin pieczenia mięsa

Składniki

Sos do bułeczek:

Surówka:

  • 1/2 główki białej kapusty poszatkowanej
  • 1 marchew startej na grubych oczkach

Sos do surówki:

Sposób przygotowania

  1. Mięso wysmaruj 1 pastą Bulgogi. W naczyniu do zapiekania umieść cebulę, czosnek i wlej sok pomarańczowy. Wyłóż mięso i zamknij naczynie. Całość zapiecz w rozgrzanym piekarniku ok. 6 godz. w temperaturze 130℃ (góra-dół).
  2. Sos do surówki połączy w garnku i podgrzej do rozpuszczenia cukru i soli jednocześnie mieszając. Warzywa zalej i wymieszaj. Odstaw na jakiś czas.
  3. Bułeczki drożdżowe przekrój i upiecz w Airfrayerze lub piekarniku około 4 min w 190℃.
  4. Wymieszaj ze sobą składniki sosu do bułeczek.
  5. Upieczone i ciepłe mięso rozdziel widelcem. Jeśli pozostało bardzo dużo płynu, możesz trochę odlać. Część zostaw, by mięso było nadal soczyste. Dodaj sos sojowy, sos Teriyaki i drugie op. Pasty Bulgogi. Wszystko wymieszaj.
  6. Bułeczki posmaruj sosem jogurtowym, nałóż rukolę, dużą ilość mięsa, surówkę i przykryj 2 stroną bułeczki. Zepnij wykałaczką do burgerów i gotowe.

TIP: Możesz użyć gotowych bułeczek lub zrobić je samodzielnie z tego przepisu Kliknij tutaj>