Pierożki Gyoza gotowane na parze to małe, ale pełne smaku danie, które zabierze Cię w kulinarną podróż po Japonii. Te małe, aromatyczne pierożki, wypełnione soczystymi kawałkami mielonej wieprzowiny i chrupiącymi warzywami z Woka, są idealne jako przekąska lub główne danie.
Liczba porcji: 2 |
Czas: 10 min |
Składniki1 słoik Warzyw do woka House of Asia 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia 1 łyżeczka Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia 16 arkuszy gotowego ciasta wonton 150 g wieprzowiny mielonej 50 g dymki drobno pokrojonej 1 jajko olej do smażenia Sos Gyoza House of Asia do podania 1 łyżka dymki drobno pokrojonej do podania |
Sposób przygotowania1. Warzywa do woka przełóż na sito, przepłucz pod bieżącą wodą, odsącz i osusz. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż warzywa z dodatkiem pasty z czosnku. 2. Do miski przełóż mięso, dodaj jajko, dymkę, przyprawę oraz warzywa. Całość dokładnie wymieszaj. Za pomocą łyżki nakładaj farsz na środek ciasta i uformuj pierożki. 3. Gotuj na parze przez około 5 minut. Podawaj z sosem gyoza i świeżą dymką. TIP: Do przygotowania pierożków możesz użyć bambusowego parowaru. |