Zaskocz swoich znajomych i przygotuj na Sylwestra szybką, ale smaczną przekąskę na sylwestra. Dzięki naszym produktom zrobisz je w zaledwie 15 minut.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 15 min |
Składniki1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia 3-4 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 ząbki czosnku drobno posiekane 1 łyżka Białego sezamu House of Asia 2 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa de Mexico 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g mięsa mielonego 1 cebula drobno pokrojona 1/2 marchewki pokrojonej w paski 50 g kukurydzy z puszki 200 ml sosu pomidorowego (np. typu passata) 1 jajko 4 łyżki kolendry drobno pokrojonej Sól do smaku 4 łyżki oleju |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą, 2 łyżkami oleju i pokrój za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki 2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pastę z czosnku z cebulą, dodaj mięso, smaż, aż się zarumieni. Następnie dopraw przyprawą chili con carne, dodaj kukurydze, sos pomidorowy oraz kolendrę, gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do miski i pozostaw do wystudzenia. 3. Ciasto francuskie rozłóż na blacie potnij na kwadraty 8 cm x 8 cm. Na każdy kwadrat nałóż farsz, złóż w trójkąt i zlep, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp solą i sezamem. Piecz w temperaturze 200°C przez 12-15 minut, aż nabiorą złotego koloru. |