Pierożki z papieru ryżowego z krewetkami z airfryer’a

Lekkie, aromatyczne i pełne azjatyckich smaków. W tym przepisie soczyste krewetki łączą się z imbirem, czosnkiem i przyprawami House of Asia, a całość zamykamy w chrupiącej osłonce z papieru ryżowego. Idealne na szybką przekąskę lub kolację we dwoje. Upieczone w airfryerze – bez smażenia i z mniejszą ilością tłuszczu!

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Składniki

Do podania:

Sos chili słodki Kanokwan

Sposób przygotowania

  1. Krewetki drobno posiekaj i przełóż do miski.
  2. Czosnek oraz imbir bardzo drobno posiekaj, przełóż do krewetek, dodaj pozostałe składniki i dopraw do smaku.
  3. Zwilż papier ryżowy, nałóż farsz i zwiń według uznania. Sprawdź nasz sposób zwijania tutaj.
  4. Gotowe pierożki przełóż do airfryer’a i piecz w 180°C przez 15 minut. Podawaj z ulubionym sosem, np. słodkim sosem chili.