Sięgnij po bardzo szybki i bardzo pyszny przepis. Ten kurczak będzie niezwykle delikatny i aromatyczny dzięki sosowi sojowemu i paście czosnkowo-miodowej.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 30 min |
Składniki1 saszetka Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 2 łyżki uprażonego wcześniej Białego Sezamu House of Asia 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w większe kawałki 1 mała papryczka chili bez pestek 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki posiekanej dymki Olej do smażenia |
Sposób przygotowania1. Mięso przełóż do miski i wymieszaj z sosem sojowym, następnie obtocz w mące kukurydzianej. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. 2. Gotowe kawałki kurczaka wymieszaj z pastą miodowo-czosnkową, posyp posiekaną dymką, prażonym sezamem i chili. |