Pizza po azjatycku z papierem ryżowym
Pizza w azjatyckim stylu i to na śniadanie? Pewnie, że to możliwe! Łapcie super szybki i super łatwy przepis od coocharz. Papier ryżowy, jajko, krewetki, sos rybny, odrobina soku rybnego i lekka pikanteria z jalapeno to istny majstersztyk.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
1 łyżka Sosu rybnego House of Asia
1 łyżka Soku z limonki House of Asia
2 arkusze Papieru ryżowego House of Asia
8-10 krewetek
2 jajka
Kilka plasterków papryczki jalapeno, lub chilli
Posiekany szczypior, kolendra
Olej chilli
Sos:
3 łyżki Soku z limonki House of Asia
150 g majonezu
Sposób przygotowania
1. Krewetki obierz i oczyść. Patelnię rozgrzej na dużym ogniu i wlej kilka łyżek oleju. Gdy się nagrzeje, ułóż krewetki i smaż je po minutę na stronę. Pod koniec smażenia dodaj sos rybny i sok z limonki.
2. W misce wymieszaj ze sobą majonez i sok z limonki.
3. Na suchej, rozgrzanej na średnim ogniu patelni tostuj arkusz papieru ryżowego przez minutę. Wlej rozmieszane wcześniej jajko i rozprowadź je po powierzchni.
4. Podsmaż całość przez 4-5 minut, w międzyczasie ułóż krewetki i udekoruj papryczką jalapeno, majonezem limonkowym, posiekanym szczypiorem, kolendrą i olejem chilli.