Pizza po azjatycku z papierem ryżowym

Pizza w azjatyckim stylu i to na śniadanie? Pewnie, że to możliwe! Łapcie super szybki i super łatwy przepis od coocharz. Papier ryżowy, jajko, krewetki, sos rybny, odrobina soku rybnego i lekka pikanteria z jalapeno to istny majstersztyk.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 44

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

1 łyżka Sosu rybnego House of Asia

1 łyżka Soku z limonki House of Asia

2 arkusze Papieru ryżowego House of Asia

8-10 krewetek

2 jajka

Kilka plasterków papryczki jalapeno, lub chilli

Posiekany szczypior, kolendra

Olej chilli

 

Sos:

3 łyżki Soku z limonki House of Asia

150 g majonezu

Sposób przygotowania

1. Krewetki obierz i oczyść. Patelnię rozgrzej na dużym ogniu i wlej kilka łyżek oleju. Gdy się nagrzeje, ułóż krewetki i smaż je po minutę na stronę. Pod koniec smażenia dodaj sos rybny i sok z limonki.

2. W misce wymieszaj ze sobą majonez i sok z limonki.

3. Na suchej, rozgrzanej na średnim ogniu patelni tostuj arkusz papieru ryżowego przez minutę. Wlej rozmieszane wcześniej jajko i rozprowadź je po powierzchni.

4. Podsmaż całość przez 4-5 minut, w międzyczasie ułóż krewetki i udekoruj papryczką jalapeno, majonezem limonkowym, posiekanym szczypiorem, kolendrą i olejem chilli.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI