Prażony bób po azjatycku z sosem kolendrą i miętą Flymetothespoon

Poznajcie aromatyczny i odświeżający indyjski sos, na bazie kolendry z dodatkiem mięty w akcji. Flymetothespoon przychodzi z nietuzinkową propozycją na szybką przekąskę w azjatyckim stylu. Prażony bób w połączeniu z naszym sosem to istna fuzja smakowa.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

·       1 łyżka Oleju z prażonego sezamu House of Asia

·       ½ butelki Sosu z kolendrą i miętą House of Asia

·       0,5 kg bobu

·       1 łyżeczka chilli w płatkach

·       garść kolendry

·       garść posiekanego szczypiorku

·       ½ papryczki chilli posiekanej

·       ¼ limonki

·       garść orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania

1. Bób wrzuć na suchą patelnię i smaż na dużym ogniu około 4-5 minut, aż zacznie się lekko przypalać, a skórka będzie odchodzić. Wlej olej, dodaj chilli i smaż jeszcze 3 minuty.

2. Wymieszaj z sosem z kolendrą i limonką, posyp ziołami, chilli i orzeszkami.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI