Prażony bób po azjatycku z sosem kolendrą i miętą Flymetothespoon
Poznajcie aromatyczny i odświeżający indyjski sos, na bazie kolendry z dodatkiem mięty w akcji. Flymetothespoon przychodzi z nietuzinkową propozycją na szybką przekąskę w azjatyckim stylu. Prażony bób w połączeniu z naszym sosem to istna fuzja smakowa.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
· 1 łyżka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
· ½ butelki Sosu z kolendrą i miętą House of Asia
· 0,5 kg bobu
· 1 łyżeczka chilli w płatkach
· garść kolendry
· garść posiekanego szczypiorku
· ½ papryczki chilli posiekanej
· ¼ limonki
· garść orzeszków ziemnych
Sposób przygotowania
1. Bób wrzuć na suchą patelnię i smaż na dużym ogniu około 4-5 minut, aż zacznie się lekko przypalać, a skórka będzie odchodzić. Wlej olej, dodaj chilli i smaż jeszcze 3 minuty.
2. Wymieszaj z sosem z kolendrą i limonką, posyp ziołami, chilli i orzeszkami.