Sezon na słoneczne desery uważamy za otwarty. Monika jakjalubiejesc przychodzi do Was z prawdziwie rajskim deserem zrobionym ze słodkim mango, kremowym mleczkiem kokosowym i pysznymi, zdrowymi nasionami chia. Koniecznie sprawdźcie jak szybko, robi się ten deser.
Liczba porcji: 3 |
Czas: 10 min. |
Składniki400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia 50 g Nasion chia QF 450 ml Pulpy mango QF 400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub olejku waniliowego owoce sezonowe |
Sposób przygotowania1. Ziarna chia wsyp do naczynia, zalej wstrząśniętym mleczkiem kokosowym, dodaj wanilię, wymieszaj i odstaw do lodówki do napęcznienia (2-4 godz., ale im dłużej, tym lepiej). 2. Gotową masę przełóż do kieliszków, wypełniając je do połowy. Pozostałą masę wymieszaj z połową pulpy mango i nałóż kolejną warstwę deseru. 3. Na wierzch wyłóż samą pulpę mango, wyrównaj i udekoruj owocami, a także ubitym kremem kokosowym. Desery należy przechowywać w lodówce. |