Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi

Nasi kucharze Jarek Owczarczyk oraz Pongthep Aroonsang specjalnie dla Was przygotowali japoński ramen z wędzonym boczkiem. Pożywna i pełnowartościowa zupa, która rozpieści każde podniebienie. A co najważniejsze, jej przygotowanie jest naprawdę proste. Przekonajcie się sami!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Jajko ugotuj w osolonej wodzie przez 4,5 minuty od momentu wrzenia. Boczek pokrój w plastry około 1 cm i usmaż na rumiano-brązowy kolor .
  3. Bulion drobiowy przelej do garnka, dopraw sosem sojowym oraz cukrem kokosowym i tartym imbirem. Zagotuj.
  4. Ugotowany makaron przełóż do misek dodaj przekrojone na pól jajko, dymkę oraz boczek i zalej gorącym bulionem.

TIP: Zamiast świeżego, startego imbiru możesz użyć pasty.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI