Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi

Nasi kucharze Jarek Owczarczyk oraz Pongthep Aroonsang specjalnie dla Was przygotowali japoński ramen z wędzonym boczkiem. Pożywna i pełnowartościowa zupa, która rozpieści każde podniebienie. A co najważniejsze, jej przygotowanie jest naprawdę proste. Przekonajcie się sami!

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Jajko ugotuj w osolonej wodzie przez 4,5 minuty od momentu wrzenia. Boczek pokrój w plastry około 1 cm i usmaż na rumiano-brązowy kolor .
  3. Bulion drobiowy przelej do garnka, dopraw sosem sojowym oraz cukrem kokosowym i tartym imbirem. Zagotuj.
  4. Ugotowany makaron przełóż do misek dodaj przekrojone na pól jajko, dymkę oraz boczek i zalej gorącym bulionem.

TIP: Zamiast świeżego, startego imbiru możesz użyć pasty.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI