House of Asia
Rozgrzewająca zupa z pastą Miso i kapustą House of Asia

Rozgrzewająca zupa z pastą Miso i kapustą

15 min
4 porcje
łagodne
Warzywa Japońska Wieprzowina do 15 minut

Rozgrzewająca miso-zupa w 15 minut! Aromatyczna, pełna umami i niezwykle prosta w przygotowaniu – ta zupa z pastą miso dashi House of Asia to idealna propozycja na chłodniejsze dni. Boczek, słodka kukurydza i chrupiąca kapusta sprawiają, że każdy kęs to czysta przyjemność. Spróbuj i poczuj smak Japonii w domowym wydaniu!

5 / 5. Ilość głosów: 280

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżeczki Pasty Miso Dashi ciemnej House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 200 g boczku surowego, wędzonego pokrojonego w kostkę
  • 100 g kukurydzy
  • 200 g kapusty białej pokrojonej w kostkę
  • 2 l bulionu
  • 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 łyżki kolendry posiekanej

Sposób przygotowania

  1. W garnku podsmaż boczek, gdy się lekko zarumieni dodaj cebulę oraz czosnek. Smaż około 2 minuty. Następnie dodaj pokrojoną kapustę i smaż kolejne 3 – 4 minuty.
  2. Do garnka wlej bulion i gotuj aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodaj kukurydzę, kolendrę, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pastą miso.

Tu kupisz nasze produkty