Sałatka z krewetkami na grilla

Grill, słońce i… sałatka z krewetkami, która przeniesie Cię prosto do tropików! Chrupiący czosnek, soczyste mango, awokado, ananas i krewetki z nutą imbiru – to połączenie, które uzależnia. A jeśli chcesz zrobić efekt „WOW”, podaj ją w połówce ananasa! Idealna na garden party, lekki lunch albo romantyczną kolację przy grillu.

5 / 5. Ilość głosów: 316

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Ostrość:
Ostre

Składniki

  • 1 łyżka Chrupiącego czosnku w oleju Yipin Agro
  • 1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia
  • 1/4 ananasa
  • 1/2 mango
  • 1/2 awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 1 garść pestek granatu
  • 50 g miksu sałat
  • 2 łyżeczki mięty pokrojonej
  • 2 łyżki kolendry pokrojonej
  • 3 łyżeczki dymki pokrojonej
  • 12 krewetek oczyszczonych
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Zgrilluj lub usmaż krewetki po 1 minucie z każdej strony. Pod koniec dodaj sól oraz pastę z imbiru. Przełóż do miski.
  2. Ananasa, mango i awokado pokrój w grubszą kostkę. Przełóż do dużej miski. Dodaj cebulę, sałatę, zioła i pestki granatu. Wymieszaj.
  3. Na wierz sałatki połóż krewetki, polej oliwą oraz chrupiącym czosnkiem.
 
TIP: Sałatka będzie pięknie się prezentować podana w wydrążonej połówce ananasa. 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI