Podaj swoje kubki smakowe na wyjątkową podróż do świata smaków z tą sałatką pełną zdrowych składników i intensywnych aromatów. Bezglutenowy makaron z zielonego groszku stanowi bazę dla tego kulinarnego arcydzieła, które wzbogacają wodorosty wakame, soczyste warzywa i młody imbir. Gotowi na przygodę smaku?
Liczba porcji: 4 |
Czas: 10 min |
Składniki1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia 15 g Wodorostów Wakame House of Asia 3 łyżki Białego sezamu House of Asia 3 łyżki Młodego imbiru do sushi House of Asia 100 g ogórka pokrojonego w zapałki 50 g czerwonej papryki pokrojonej w cienkie paski 1 średnia czerwona cebula pokrojona w piórka 50 g białej rzepy pokrojonej w słupki 2 łyżki posiekanej kolendry Sos: 3 łyżki Sos Ponzu z yuzu House of Asia 1 łyżeczka Czarnego Sezamu House of Asia 1 łyżka posiekanej dymki ½ łyżeczki płatków chili 1 ząbek czosnku drobno posiekany 3 łyżki oleju |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotuj zgodnie ze sposobem przygotowania. Następnie przelej zimną wodą, potnij na mniejsze kawałki i przelej oliwą. 2. Wodorosty wakame zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Odciśnij nadmiar wody i pokrój na mniejsze kawałki. 3. Przygotuj sos dokładnie mieszając wszystkie jego składniki. 4. Do miski przełóż składniki sałatki. Polej sosem i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą oraz sezamem. |