Skrzydełka w sosie teriyaki i sezamem

Przed Wami przepis na soczyste skrzydełka kurczaka polane intensywnym w smaku sosem teriyaki, posypane delikatnym sezamem.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 150 ml sosu teriyaki
  • 2 łyżki pasty miso
  • 150 ml wody
  • Biały sezam i dymka do posypania

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej na patelni wodę.
  2. Dodaj 2 łyżki miso i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie połącz z sosem teriyaki.
  4. Dodaj skrzydełka i duś przez ok 15 minut odwracając co dwie minuty.
  5. W między czasie rozgrzej piec do 250 st C.
  6. Przełóż skrzydełka do piekarnika i piecz jeszcze przez 5 minut.
  7. Przed podaniem posyp sezamem i dymką.