![Smażony ryż jaśminowy z omletem i sosem z grzybów Shiitake House of Asia MientaBlog](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2023/02/Smazony_ryz_jasminowy_z_omletem_i_sosem_z_grzybow_Shiitake_House_of_Asia_MientaBlog.jpg)
Smażony ryż jaśminowy z omletem i sosem z grzybów Shiitake Mientablog
![Smażony ryż jaśminowy z omletem i sosem z grzybów Shiitake House of Asia MientaBlog](https://houseofasia.pl/wp-content/uploads/2023/02/Smazony_ryz_jasminowy_z_omletem_i_sosem_z_grzybow_Shiitake_House_of_Asia_MientaBlog.jpg)
Odkryj zupełnie nowy pomysł na szybki obiad. Usmażony ryż z omletem i dodającym pikanterii sosem z grzybów shiitake zaskoczycie niejednego głodomora. Mientablog pokazuje, że szybki obiad nie musi być nudny i mało smaczny.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min.
Ostrość:
łagodne
Składniki
- 1 opakowanie sosu z grzybów shiitake
- 4 łyżki pędów bambusa
- 200 g ryżu jaśminowego
- 1 łyżka oleju
- 1 duża czerwona papryka
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania
- Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Paprykę i szczypiorek drobno siekamy i podsmażamy w woku na oleju.
- Dodajemy ryż i chwilę razem przesmażamy.
- Dodajemy sos z grzybów Shiitake i mieszamy.
- Jajka roztrzepujemy i wylewamy na patelnię natłuszczoną masłem. Smażymy omlet, po czym zwijamy go w rulon i kroimy w paseczki.
- Ryż z dodatkami nakładamy do misek, podajemy z omletem i pędami bambusa.