Stek z sałatką z kimchi

Orientalna uczta w 15 minut! Z pastą Bulgogi i kimchi od House of Asia grillowany stek nabiera wyjątkowego charakteru.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Składniki

1 opakowanie Pasty Bulgogi House of Asia 

1 łyżeczka Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia 

150 g Kimchi House of Asia 

1 łyżka Białego sezamu House of Asia 

300 g antrykotu wołowego pokrojonego w plastry

2 łyżki oliwy z oliwek

Garść szczypiorku drobno pokrojonego

Sposób przygotowania

  1. Wyjmij antrykot z lodówki na 15–20 minut przed smażeniem. Osusz, posyp przyprawą japońską i posmaruj oliwą.
  2. Grilluj stek przez 3 minuty, obracając co około 30 sekund. Odstaw do odpoczynku na 3–4 minuty.
  3. Posmaruj pastą bulgogi i grilluj ponownie 2 minuty, znów obracając co 30 sekund. Odstaw, posmaruj pastą i posyp sezamem oraz szczypiorkiem. 
  4. Po chwili odpoczynku pokrój w plastry i podawaj z kimchi.