Sushi dla dzieci

Chcesz zaskoczyć swoje dzieci zdrową i pyszną przekąską? Oto przepis na kolorowe sushi owocowe, które z pewnością zachwyci małych smakoszy! 

Liczba porcji: 4

Czas: 30-45 min

Składniki

NALEŚNIKI

  • 60 g cukru kokosowego
  • 120 g mąki pszennej
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i zalej sosem do ryżu.
  2. Składniki naleśników wymieszaj w misce na gładką masę.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oleju i smaż naleśniki.
  4. Naleśnik połóż na macie i ułóż nanim2mmwarstweryżu.
  5. Na 1/3 jego wysokości rozsmaruj serek iułóż nanimpokrojone owoce.
  6. Przy pomocy maty bambusowej roluj naleśnikipokrój go na kawałki ogrubości 2 cm.
  7. Rolkiułóż na talerzu iudekoruj kolorowym sezamem.