House of Asia
Szaszłyki Yakitori House of Asia

Szaszłyki Yakitori

20 min
4 porcje
lekko pikantne
Kurczak Japońska 15-30 minut

Klasyka japońskiego street foodu w Twojej kuchni! Szaszłyki Yakitori to soczyste kawałki kurczaka marynowane w aromatycznej mieszance sosu sojowego, czosnku, imbiru i chili, a następnie grillowane na złocisty kolor. Smarowane w trakcie pieczenia sosem Yakitori House of Asia nabierają wyjątkowej głębi smaku. Podane z odrobiną świeżej kolendry to idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny obiad.

5 / 5. Ilość głosów: 283

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 saszetka Sosu Yakitori House of Asia
  • 600 g mięsa z podudzi kurczaka bez kości i skóry

Marynata:

  • 4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego

Do podania:

  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj marynatę łącząc ze sobą wszystkie jej składniki.
  2. Kurczaka pokrój w większe kawałki, zamarynuj i wstaw do lodówki na 45 minut.
  3. Mięso nadziej na patyczki do szaszłyków i grilluj na rumiany kolor, po około 10 minut z każdej strony. W trakcie grillowania smaruj szaszłyki sosem yakitori.
  4. Gotowe szaszłyki posyp kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty