Przygotuj orzeźwiającą tajską sałatkę z kurczakiem, której smak idealnie podbija sos ryby i sok z limonki House of Asia. Sałatkę podaj na liściach cykorii, a uzyskasz restauracyjny wygląd dania, który z pewnością zachwyci Twoich gości.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 30 min |
Składniki1 zielona cykoria 2 zmielone piersi z kurczaka 4-5 szalotek pokrojonych w cienkie piórka 3 łyżki posiekanej kolendry 3 łyżki posiekanej mięty 3 gałązki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki 1 pęczek grubego szczypioru drobno pokrojonego 1 łyżeczka soli Sos: 1 łyżka Sosu rybnego House of Asia 60 ml Soku z limonki House of Asia ½ łyżeczki chili w płatkach |
Sposób przygotowania1. W misce wymieszaj ze sobą składniki sosu i połącz z kolendrą, miętą i dymką. 2. Do woka wlej wodę, posól, doprowadź do wrzenia, dodaj kurczaka i gotuj na średnim ogniu, aż mięso stanie się białe. Następnie mięso odsącz z nadmiaru wody na sitku, przełóż do miski z sosem i ziołami, dodaj szalotki i całość wymieszaj. 3. Sałatkę podawaj na liściach cykorii i posyp szczypiorem. |