Tajska zupa z wieprzowiną

Szukacie nowych inspiracji kulinarnych? Przed Wami Tajska zupa z wieprzowiną z pastą Tom Yum oraz sosem rybnym House of Asia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 łyżki pasty Tom Yum
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 500 ml wody
  • 100 g boczniaków pokrojonych w paseczki
  • 150 g mielonego mięsa wieprzowego
  • sól i pieprz do smaku
  • świeża kolendra do podania

Sposób przygotowania

1. Dopraw mięso solą i pieprzem, uformuj małe kuleczki ok 16 szt.
2. Zagotuj wodę, dodaj pastę i dobrze wymieszaj, dodaj sos rybny.
3. Wkładaj kulki do wrzącej wody, zmniejsz temperaturę po 2 min i dodaj grzyby. Gotuj 5 min.
4. Podawaj ze świeżą kolendrą.
Proponowany TIP: do zupy możesz dodać pomidory z puszki, powstanie wtedy orientalna wersja zupy pomidorowej.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Yum 113g House of Asia

Pasta Tom Yum 113g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI