Tajska zupa z wieprzowiną

Szukacie nowych inspiracji kulinarnych? Przed Wami Tajska zupa z wieprzowiną z pastą Tom Yum oraz sosem rybnym House of Asia.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 łyżki pasty Tom Yum
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 500 ml wody
  • 100 g boczniaków pokrojonych w paseczki
  • 150 g mielonego mięsa wieprzowego
  • sól i pieprz do smaku
  • świeża kolendra do podania

Sposób przygotowania

1. Dopraw mięso solą i pieprzem, uformuj małe kuleczki ok 16 szt.
2. Zagotuj wodę, dodaj pastę i dobrze wymieszaj, dodaj sos rybny.
3. Wkładaj kulki do wrzącej wody, zmniejsz temperaturę po 2 min i dodaj grzyby. Gotuj 5 min.
4. Podawaj ze świeżą kolendrą.
Proponowany TIP: do zupy możesz dodać pomidory z puszki, powstanie wtedy orientalna wersja zupy pomidorowej.

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI