Kuchnia tajska Przepisy

Tajska zupa z wieprzowiną

Tajska zupa z wieprzowiną House of Asia

Szukacie nowych inspiracji kulinarnych? Przed Wami Tajska zupa z wieprzowiną z pastą Tom Yum oraz sosem rybnym House of Asia.

Liczba porcji:

2

Czas: 60 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

2 łyżki pasty Tom Yum
2 łyżki sosu rybnego
500 ml wody
100 g boczniaków pokrojonych w paseczki
150 g mielonego mięsa wieprzowego
Sól i pieprz do smaku
Świeża kolendra do podania

Sposób przygotowania

1. Dopraw mięso solą i pieprzem, uformuj małe kuleczki ok 16 szt.
2. Zagotuj wodę, dodaj pastę i dobrze wymieszaj, dodaj sos rybny.
3. Wkładaj kulki do wrzącej wody, zmniejsz temperaturę po 2 min i dodaj grzyby. Gotuj 5 min.
4. Podawaj ze świeżą kolendrą.
Proponowany TIP: do zupy możesz dodać pomidory z puszki, powstanie wtedy orientalna wersja zupy pomidorowej.

Wróć do poprzedniej strony