Szukacie nowych inspiracji kulinarnych? Przed Wami Tajska zupa z wieprzowiną z pastą Tom Yum oraz sosem rybnym House of Asia.
Składniki
- 2 łyżki pasty Tom Yum
- 2 łyżki sosu rybnego
- 500 ml wody
- 100 g boczniaków pokrojonych w paseczki
- 150 g mielonego mięsa wieprzowego
- sól i pieprz do smaku
- świeża kolendra do podania
|
Sposób przygotowania
1. Dopraw mięso solą i pieprzem, uformuj małe kuleczki ok 16 szt. 2. Zagotuj wodę, dodaj pastę i dobrze wymieszaj, dodaj sos rybny. 3. Wkładaj kulki do wrzącej wody, zmniejsz temperaturę po 2 min i dodaj grzyby. Gotuj 5 min. 4. Podawaj ze świeżą kolendrą. Proponowany TIP: do zupy możesz dodać pomidory z puszki, powstanie wtedy orientalna wersja zupy pomidorowej.
|