Tradycyjny Smak Japonii w Twoim Domu! Przygotuj się na kulinarne podróżowanie do serca Japonii z przepisem od naszego Szefa Kuchni na Tantanmen Ramen z wieprzowiną! To danie, które zaspokoi Twoje pragnienie bogatego smaku i aromatu orientalnych przypraw.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 15 mim |
SkładnikiSos tara: · 2 łyżki Tahini Premium Quality Food · 3 łyżki Sosu Mirin House of Asia · 1 łyżka masła orzechowego · 2 łyżeczki oleju z chili Pozostałe składniki: · 4 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia · 200 ml Mleczka kokosowego 23 – 26 % Kara · 1 opakowanie Makaronu Ramen House of Asia · 1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia · 2 litry bulionu drobiowego · 300 g wieprzowiny mielonej · 50 g imbiru drobno pokrojonego · 15 g czosnku drobno pokrojonego · 2 łyżki wina ryżowego · 2 łyżki oleju z chili · 1 kapusta pak choi przekrojona na 4 części · 20 g kukurydzy z puszki · 2 jajka ugotowane na półtwardo · 2 łyżki pokrojonej dymki · 4 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
|
Sposób przygotowania1. W misce wymieszaj wszystkie składniki sosu tary. 2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas. Następnie, gdy mięso delikatnie się zetnie, dodaj wino ryżowe, czosnek oraz imbir Usmaż na rumiany kolor. Pod koniec dodaj olej z chili, wymieszaj i smaż do momentu, aż cały płyn odparuje. Przełóż do miski. 3. Do garnka przełóż połowę usmażonego mięsa, podgrzej. Dodaj tarę i dokładnie wymieszaj. Następnie, cały czas mieszając, dodawaj powoli mleko kokosowe. Doprowadź do wrzenia, dodaj bulion i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dopraw sosem sojowym jasnym. 4. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapustę pak choi włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 2-3 minuty. 5. Do misek przełóż ugotowany makaron, dodaj kapustę pak choi, przekrojone na pół jajko, kukurydzę, dymkę oraz sezam. Całość zalej wrzącą zupą. Na wierzch posyp usmażonym mięsem i polej olejem z chili. |