House of Asia
Topokki z papieru ryżowego w sosie kimchi House of Asia

Topokki z papieru ryżowego w sosie kimchi

5 min
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa Koreańska do 15 minut

Przygotuj domowe topokki z papieru ryżowego, otulone aksamitnym sosem kimchi i roztapiającym się serem mozzarella. Szybko, łatwo i pysznie! Ten przepis to dowód na to, że azjatyckie smaki mogą być proste do odtworzenia.

5 / 5. Ilość głosów: 285

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
  • 100 ml Sosu Kimchi House of Asia
  • 50 g twardego sera mozzarella w kawałku pokrojonego w grubsze paski
  • 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1/2 marchewki pokrojonej w cienkie słupki
  • 1 łyżka dymki pokrojonej w grubsze kawałki
  • Olej do smażenia
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania

  1. Papier ryżowy namocz w wodzie i rozłóż na blacie (w celu przygotowania grubszych klusków możesz zmoczyć drugi papier i położyć jeden na drugim). Po krótkiej chwili rozłóż na jego dolnej części kawałki sera i zwiń w dość ciasny rulon.
  2. Gotowe rulony pokrój nożyczkami lub nożem.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj marchew i smaż 2 – 3 minuty. Wlej sos kimchi oraz wodę i rozłóż pokrojone kluski. Gotuj około 3 minuty, a pod koniec dodaj pokrojoną dymkę.

Tu kupisz nasze produkty